Jablan

Banja Luka 78000

Telefon

+387 65 956 059

E-mail

info@kliznekapije.net

Klizne kapije su popularan izbor

Klizne kapije su popularan izbor za mnoge domove i poslovne objekte zbog svojih brojnih prednosti.

Evo nekoliko glavnih prednosti kliznih kapija:

 • Efikasno korišćenje prostora: Klizne kapije omogućavaju efikasno korišćenje prostora, posebno kada postoji ograničen prostor za otvaranje i zatvaranje kapije. Budući da se klizne kapije otvaraju horizontalno, ne zauzimaju dodatni prostor duž staze ili dvorišta.
 • Jednostavnost upotrebe: Klizne kapije su jednostavne za upotrebu. One se mogu lako otvarati i zatvarati pomoću motora ili ručno, u zavisnosti od vrste sistema koji je instaliran. Ovo olakšava pristup vozilima ili pešacima bez potrebe za fizičkim naporom.
 • Estetski izgled: Klizne kapije mogu dodati estetsku vrednost vašem domu ili poslovnom prostoru. One dolaze u različitim dizajnima, materijalima i završnim obradama, omogućavajući vam da odaberete kapiju koja se najbolje uklapa u stil i ambijent okoline.
 • Bezbednost i sigurnost: Klizne kapije mogu biti opremljene dodatnim sigurnosnim mehanizmima kao što su senzori za detekciju prisustva ili sigurnosne brave. To pomaže u održavanju visokog nivoa bezbednosti i sprečava neovlašćen pristup vašem prostoru.
 • Trajnost i pouzdanost: Kvalitetne klizne kapije su izrađene od izdržljivih materijala kao što su čelik, aluminijum ili drvo, što im omogućava dugotrajnost i otpornost na spoljne uticaje. Takođe, pravilno održavanje može produžiti njihov vek trajanja.
 • Prilagodljivost: Klizne kapije se mogu prilagoditi različitim dimenzijama i oblicima otvora, što ih čini fleksibilnim za instalaciju u različitim okruženjima. Takođe, mogu se integrisati sa različitim sistemima za automatsko otvaranje i zatvaranje, kao i sigurnosnim sistemima.
 • Poboljšana privatnost: Klizne kapije mogu vam pružiti veću privatnost jer se mogu zatvoriti čvrsto i sprečiti pogled sa spoljašnje strane.

Klizne kapije su funkcionalne, estetski privlačne i pružaju brojne praktične prednosti. Bez obzira da li se radi o kući, poslovnom prostoru ili industrijskom objektu.

Montaža kliznih kapija obuhvata nekoliko koraka koji se obavljaju kako bi se osigurala pravilna instalacija i funkcionalnost kapije. Evo općeg postupka montaže kliznih kapija:
 1. Priprema terena: Prvi korak u montaži kliznih kapija je priprema terena. To uključuje čišćenje područja od prepreka, niveliranje terena i osiguravanje ravne površine za postavljanje kapije.
 2. Postavljanje šina: Zatim se postavljaju šine na kojima će klizna kapija kliziti. Šine se obično postavljaju duž unutrašnjeg ruba otvora ili duž ograde. Važno je da šine budu postavljene ravno i u skladu s dimenzijama kapije.
 3. Montaža okvira kapije: Nakon postavljanja šina, slijedi montaža okvira kapije. Okvir kapije je konstrukcija koja podržava vrata i mehanizam za otvaranje i zatvaranje. Okvir se pravilno postavlja na šine i osigurava se vijcima ili drugim prikladnim sredstvima.
 4. Instalacija mehanizma klizanja: Nakon montaže okvira, slijedi instalacija mehanizma klizanja koji omogućava kapiji da se glatko kreće po šinama. Ovo uključuje postavljanje točkića ili valjaka na donju stranu kapije i osiguravanje da se pravilno kreću duž šina.
 5. Električna instalacija (opcionalno): Ako se kapija pokreće električnim motorom, potrebno je izvršiti električnu instalaciju. To uključuje postavljanje elektromotora, povezivanje s izvorom napajanja i postavljanje upravljačkog sistema, kao što su daljinski upravljači ili senzori za detekciju prisustva.
 6. Testiranje i podešavanje: Nakon što su sve komponente kapije pravilno instalirane, vrši se testiranje kako bi se provjerila funkcionalnost. Kapija se otvara i zatvara kako bi se osiguralo da se pravilno kliza po šinama, da se mehanizam otvaranja i zatvaranja pokreće glatko i da su svi sigurnosni mehanizmi aktivni. Po potrebi se vrše manja podešavanja kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost.
 7. Završna obrada: Nakon uspješnog testiranja i podešavanja, vrši se završna obrada montaže kliznih kapija. To može uključivati ​​postavljanje zaštitnih pokrova ili obloga
 8. Sigurnosna provjera: Nakon montaže kliznih kapija, obavlja se sigurnosna provjera kako bi se osiguralo da su sve sigurnosne funkcije ispravne. Ovo uključuje provjeru senzora za detekciju prisustva, sigurnosnih brave i drugih sigurnosnih mehanizama kako bi se osigurala zaštita korisnika i imovine.
 9. Završni pregled i testiranje: Konačno, obavlja se završni pregled i testiranje kapije kako bi se osiguralo da je sve u potpunosti funkcionalno. Vrši se testiranje otvaranja i zatvaranja kapije, provjera svih prekidača i prekidača, kao i provjera da li se kapija pravilno zaključava.
 10. Održavanje i upute za korištenje: Nakon montaže, provodi se održavanje kapije kako bi se osigurala njena dugotrajnost i optimalna funkcionalnost. Vlasniku se pružaju upute za korištenje kapije, kao i savjeti o redovnom održavanju i potrebnim servisima kako bi se osiguralo da kapija ostane u dobrom stanju i da radi besprijekorno.
Važno je napomenuti da postupak montaže kliznih kapija može se razlikovati ovisno o specifičnostima kapije, proizvođaču i instalacijskim zahtjevima. Stoga je najbolje da se obratite stručnjaku ili specijaliziranoj kompaniji koja će pružiti uslugu montaže kliznih kapija i prilagoditi postupak vašim specifičnim potrebama.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Podelite :

“MAD Davidović” se ponosi svojim visokim standardima kvaliteta, profesionalnošću i posvećenošću pružanju izvrsnih usluga. Bez obzira na veličinu projekta, možete se osloniti na nas da vam pružimo pouzdanu, efikasnu i bezbednu uslugu.